MAGUNKRÓL

EGY KÖZSÉG

Szokolya Pest megyében a Börzsöny lábánál fekvő alig 2000 lakosú település. Ebben a meghitt hegyi faluban találtak már  őskori pengedarabokat, rézkori  cserepeket, vaskori  cseréptöredéket, bronzkori földvár maradványait. Tárgyi emlékeket római és avar időkből, árpdkori földvár nyomait,  erődítést, és lakóépületek nyomait is. Itt született Mányoki Ádám  és Viski Ádám festő is, ám e település ma nem annyira a történelme miatt oly ismert a környéken. Szokolya községben a helyi adottságok kivállóak a tecnikai sportok kedvelőinek. A sízés gyepsízés mellett jól megfér a MTB,  Enduro, Motocross, BMX, terep rally, és a quad is. Szokolyán nagyon sokan nagyon sok féle sportot űznek. 2005-től egy igen ritka és védett állatfaj is megtalálható errefelé, a quaddisznó.
 A quaddisznó trófeája igen értékes! Elejtését a hatályos törvények években mérik!

EGY KIHÍVÁS, EGY HOBBY, EGY SPORT

Jelenleg hobby szinten quadulunk. Környezetünk bövölködik vulkanikus anyagú hegyekben, bevágásokban, és apró kis patakokban. Az ezeken való áthaladás nagy technikai szakértelmet igényel. Mi vállaljuk ezeket a kihívásokat. Életkorban remekül együttél csapatunkban több generáció. Mindannyiunk életében tehát egy közös elem van, a quad.


EGY QUAD

A quadok világába kalauzol minket Kövécs Tomi barátunk remek prezentációja, amely a linkre kattintva nyitható meg, vagy jobb egérgombb "Cél mentése másképp" parancsal menthető! A nagy fájméret miatt a betöltésig türelét kérjük!


BEMUTATKOZÁS:


RICHARDO:

Én, azaz Richardo  a gépem elött

15,5 éves vagyok. 2005-ben kezdtem el quadozni. Saját sportquaddal 2005.06.21 óta járom a környéket. Azóta megtanultam 1-2 jo trükköt. Sportquadom elöt eéggé  sok tapasztalatot szereztem már túraquaddal (TRX500FA), amelyel 1200 km-ert mentem. Úgy éreztem a túra nem az én műfajom, ezért váltottam sportquadra. 2006. március elsejéig a sportquaddal 142,8  órát mentem! Nem nagyképűség, de rengeteg kilóméter, és rengeteg tapasztalat van a két kezemben! Persze még a legjobbak is hibáznak néha,  én is estem már a gépemmel. De komolyabb sérülésekről nem tudok beszámolni. Távlati céljaim: szeretnék még idén quadversenyen részt venni! Honann tanultam quadozni? Saját magam tanítottam magamat a trükkjeimre:
hátso kérkerék (álva és ülve) , oldalsó kétkerék(bal és jobb), egykerekezés..(még fejlesztés alatt... de az 1 méter már megy!)
Mi a legnagyobb örömöm? Hogy én (RICHARDO) vagyok a falkavezér a szokolyai quaddisznók körében! 
          RICHARDOMIKE

ADATAI SZERKESZTÉS ALATT

TOMI
Én azaz Tomi és a Suzukám...Sziasztok, Tomasz vagyok a vagány/kemény/ pesti srác...remélem nem sokáig!
 
1975-ös születésű Crazy!
 
Na elkezdem a mondókám,jó? 1975 áprilisában születtem Kispesten 56cm 3,65kg,nos ezután éltem-éldegéltem, tanul-tanulgattam, majd bekövetkezett a nagy változás életemben. A motorsportban találtam meg önmagam, ezek közül is a supermotozásban....nagyon szeretem, de tényleg, próbáltátok már? Próbáltatok a centrifugális erővel harcolni...hidd el sikerülni fog! A szezon kedetétől "csúsztatom" kurva jó! Nos ennyit a s.motorozásról,de quadozás is qrvajó!!! Kb 1,5 hónapja disznólkodok és az összes trükköt ismerem és művelem.....nos ezt osszd el kettővel és ennek a gyöke az igaz! Suzuka rtz 4000 quadom van,de jól írtam... Várjáá!!  Jaa nem ,de a ccm igaz, na mindegy, szeretem a sarat, havat, aszfaltat úgy hogy ennyi. Ha van kedved velünk atvézni...ez durva volt, quadozni írj és gyere, jóóó!!
 
Sszlogen: Ha meleg a pite,csugd be a szemed oszt majd lesz valahogy!

gGAbesz


Ez meg én vagyok a gépemmel1975-ben születtem. Úgy látszik, ez az évjárat nyerő a csapatban. Több extrémsportot is kipróbáltam már. közel 10 évig BMX-eztem flatland műfajban. Első gagyi quadomat 2005-ben vettem meg. Ezzel próbáltam felvenni a versenyt Richardóval. Jelenleg a cs006-ban apat "futottak még" kategóriáját erősítem. Trükött jelenleg még nem igazán tudok. Nem rég vásároltam meg Honda  TRX250EX-em, amelyet jelenleg is szokok.
Terveim: legalább olyan jól  megtanulni quadozni, mint társaim. Túrákra társaimmal szivesen megyek, de azért a gépemben ott pihen a  Börzsönytérkép is. Ez már tett jó szolgálatot..


 Richardo-t közel félévig próbáltam utolérni, de az igen nehéz feladat volt. 2006-ban vett be az alakuló csapatba.